Twittershow

 

 
 • Themacursus Bouw van het Heelal

  Op 15 januari begint de Themacursus Bouw van het Heelal die bestaat uit 3 lessen op de maandagavond. De cursus is een gezamenlijke activiteit van de Volkssterrenwacht Bussloo en Triangulum en vindt plaats op de sterrenwacht. Er geldt een maximaal aantal van 21 cursisten.

 • Dia's lezing Erik Verlinde

  In plaats van de dia's van de lezing van 26-10 "Een nieuwe kijk op zwaartekracht en de kosmos" van professor Erik Verlinde moeten wij  verwijzen naar de lezing die hij onlangs gaf bij het Perimeter Institute.

 • Lezing Thales verplaatst

  De lezing "Geologische en klimatologische geschiedenis van de rode planeet" van Klaas Jan Mook bij Thales is verplaatst van 16-11 naar 23-11.

 • Nieuw: Triangulumboek 5

  Dit boek is de 5e uitgave van Triangulum. Het fullcolour boek kan worden aangeschaft op lezingen- of werkgroep-avonden. De ledenprijs bedraagt € 10,00. De prijs voor niet-leden is € 15,00. Voor toezending per post wordt € 4,15 verzendkosten gerekend. Lees verder.

 • 1

Attentie: leden inloggen voor Bibliotheek, Forum, Meerijden en Smoelenboek

Data werkgroepen

06-12-17 Praktijkavond
28-11-17 Astrofysica
28-11-17 Zwaartekrachtgolven

Verwachte lezingen

14-12-17 Astrochemie
25-01-18 Aliens
15-02-18 Anton Pannekoek

Overige data

Agendasuggesties

Actueel aan de hemel
Weer- en
sterrenkunde
op radio en tv


Astro News
apod bild des tages astron
potw gaia bussloo

Kijk ook bij Links

Artikelen

Scans van recente artikelen uit Nature, Science, Scientific American en dagbladen

Artikeloverzicht

Disclaimer

Alle gegevens op deze site zijn bedoeld om te informeren over de vereniging VWS Triangulum. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De vereniging kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en voor gebruik van deze informatie buiten de beslotenheid van de vereniging.

 

Triangulum Bibliotheek

Bibliotheek

T.b.v. de leden beschikt Triangulum over een

Leden krijgen exclusief toegang door in te loggen.

Boeken en dvd's kunnen geleend worden door leden van Triangulum en leraren van De Kosmos via deze website. Kijk bij het lemma "Bibliotheek".
De artikelen worden regelmatig aangevuld en betreffen scans van recente artikelen uit Nature, Science, Scientific American en dagbladen. De meer dan 5000 (!) artikelen zijn verdeeld over 66 categorieën en submappen.

Wilt u ook boeken beschikbaar stellen aan de fysieke bibliotheek? Stuur dan een e-mail naar bibliothecaris(at)triangulum.nl (vervang '(at)' door '@'). Eigen boeken die u wilt laten opnemen in de virtuele bibliotheek kunt u online aanmelden via het aanmeldingsformulier.
Voor meer informatie en de werkwijze bij het uitlenen: Bibliotheek.