Twittershow

 

 

 


Themacursus Bouw van het Heelal

Januari 2018

Organisatie: Volkssterrenwacht Bussloo en VWS Triangulum

Cursusinformatie

In de themacursus 'Bouw van het heelal' worden een aantal onderwerpen behandeld die betrekking hebben op het ontstaan en de evolutie van het heelal en op de processen en objecten die in het heelal voorkomen. De cursus veronderstelt enige voorkennis van deelnemers, niveau beginnerscursus.

Eerst worden de structuren die in het heelal voorkomen en hun ontwikkeling behandeld. Daarbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de technieken voor afstands- en snelheidsbepaling.

Vervolgens wordt ingegaan op een groep bijzondere objecten in het heelal: zwarte gaten. Behandeld worden het ontstaan ervan, de aanwezigheid van superzware zwarte gaten in sterrenstelsels en de effecten die ervan worden waargenomen.

Tenslotte wordt het huidige beeld van het ontstaan en de evolutie van het heelal als geheel behandeld, de achtergrondstraling uit het vroege heelal, de mogelijke aanwezigheid van donkere materie en van donkere energie, om te eindigen met de toekomstverwachting van het heelal.

Data: 15-1, 22-1, 29-1
Locatie: Volkssterrenwacht Bussloo
Aanvang: 19:30
Kosten: € 60,00
Inbegrepen: werkmap
Aanmelden: Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur), of telefonisch 0571-262006
Er geldt een maximum van 21 cursisten.
Details: Volkssterrenwacht Bussloo en/of de flyer.

Indeling:

Les Datum Onderwerp Docent Reserve
Les 1 15-01-18
Afstanden en structuren in het heelal
Frank Vermeulen
Wim Schuur
Les 2 22-01-18
Bijzondere objecten in het heelal - zwarte gaten
Wim Schuur
Jos Weemaes
Les 3 29-01-18
Ontstaan en de levensloop van het heelal
Loet Janssen
Wim Schuur