Informatie voor nieuwe leden

De contributie bedraagt € 25,00 per jaar. Een gezinslidmaatschap bedraagt € 30,00 per jaar.
Meldt u zich aan in de loop van het jaar dan betaalt u een evenredig deel van de genoemde bedragen voor het restant van dat jaar.

U kunt zich opgeven als nieuw lid van de vereniging door uw naam, adres en woonplaats, geboortejaar alsmede uw telefoonnummer en e-mailadres door te sturen:

  • met het menu Lid worden (voorkeur)
  • eventueel per e-mail, post of telefoon naar de secretaris; zie Contact voor de gegevens.

Na inschrijving krijgt u per e-mail de gegevens voor de login-procedure, waarmee u op de website van Triangulum toegang krijgt tot het Smoelenboek, de Bibliotheek en het Forum.

Als lid heeft u recht op:

• het bijwonen van de 9 à 10 lezingen en 2 parallellezingen per jaar die de vereniging organiseert. De lezingen worden verzorgd door professionele astronomen of meteorologen en vinden plaats Het Hart, Eefde.
Parallellezingen worden doorgaans gegeven door leden van Triangulum.

• het deelnemen aan de Werkgroep Astrofysica binnen de vereniging. Deze werkgroep bestudeert onderwerpen op het gebied van de weer- of sterrenkunde.

Het actuele onderwerp is "Down to Earth'

In 2015 / 2016 was er een Workshop Kwantummechanica.
In 2016 / 2017 was hetthema Velden en Deeltjes.
In 2017 / 2018 was het thema Zwaartekrachtgolven.
In 2018 / 2019 was het thema Speciale Relativiteit.
In 2019 / 2021 is het thema Algemene Relativiteit

• het deelnemen (tegen kostprijs) aan excursies die jaarlijks door de vereniging worden georganiseerd. Deze gaan naar bestemmingen die te maken hebben met de weer- of sterrenkunde of andere bestemmingen die interessant zijn voor de leden. 

Eerdere bestemmingen waren: Thales Hengelo (radar) en Cosmos Sterrewacht Lattrop, de Tweede Maasvlakte, Eise Eisinga Planetarium, Nano-Lab TU Twente, Twence Afvalverbranding, Nikhef Amsterdam. Genève (CERN), ESA/ESTEC in Noordwijk, het radarcentrum van de Kon. Luchtmacht in Nieuw Milligen, de radiotelescoop in Effelsberg (Duitsland), Max Planck Instituut voor Astronomie in Heidelberg, het KNMI in De Bilt, Omniversum in Den Haag en Teylers Museum in Haarlem.