Informatie voor nieuwe leden

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar. Een gezinslidmaatschap bedraagt € 25,00 per jaar.
Meldt u zich aan in de loop van het jaar dan betaalt u een evenredig deel van de genoemde bedragen voor het restant van dat jaar.

De entree voor niet-leden voor het bijwonen van de lezingen bedraagt € 5,00 per keer.

U kunt zich opgeven als nieuw lid van de vereniging door uw naam, adres en woonplaats, geboortejaar alsmede uw telefoonnummer en e-mailadres door te sturen:

Na inschrijving krijgt u per e-mail de gegevens voor de login-procedure, waarmee u op de website van Triangulum toegang krijgt tot het Smoelenboek, de Bibliotheek, informatie t.b.v. carpooling (Meerijden) en het Forum.

Als lid heeft u recht op:

• het bijwonen van de 9 à 10 lezingen en 2 á 3 parallellezingen per jaar die de vereniging organiseert. De lezingen worden verzorgd door professionele astronomen of meteorologen en vinden plaats afwisselend in het Kristal, Apeldoorn en Het Hart, Eefde. Parallellezingen worden doorgaans gegeven door leden van Triangulum en vinden plaats in het Kristal, Apeldoorn.

• het deelnemen aan de Werkgroep Astrofysica binnen de vereniging. Deze werkgroep bestudeert onderwerpen op het gebied van de weer- of sterrenkunde.

• afhankelijk van de belangstelling wordt door de werkgroep een thema behandeld..
In 2008 / 2009 was er een Workshop Snaartheorie.
In 2009 / 2010 was er een Workshop Kosmologie.
In 2010 / 2011 was er een Workshop Weerkunde.
In 2011 / 2012 was er een Workshop Oerknal.
In 2012 / 2013 was er een Workshop Actieve Sterrenstelsels.
In 2013 / 2014 was er een Workshop Klimaat.
In 2014 / 2015 was er een Workshop Compacte Objecten.
In 2015 / 2016 was er een Workshop Kwantummechanica.
In 2016 / 2017 was hetthema Velden en Deeltjes.
In 2017 / 2018 was het thema Zwaartekrachtgolven.
In 2018 / 2019 is het thema Speciale Relativiteit.

• het deelnemen aan de Praktijkavond. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de Volkssterrenwacht Bussloo en vindt aldaar plaats.

• het deelnemen (tegen kostprijs) aan excursies die jaarlijks door de vereniging worden georganiseerd. Deze gaan naar bestemmingen die te maken hebben met de weer- of sterrenkunde of andere bestemmingen die interessant zijn voor de leden. Recent zijn excursies georganiseerd naar de Tweede Maasvlakte, Eise Eisinga Planetarium, Nano-Lab TU Twente, Twence Afvalverbranding, Nikhef Amsterdam.
Eerdere bestemmingen: Genève (CERN), ESA/ESTEC in Noordwijk, het radarcentrum van de Kon. Luchtmacht in Nieuw Milligen, de radiotelescoop in Effelsberg (Duitsland), Max Planck Instituut voor Astronomie in Heidelberg, het KNMI in De Bilt, Omniversum in Den Haag en Teylers Museum in Haarlem.