Twittershow

 

 

Thema Zwaartekrachtgolven

De themasessies Zwaartekrachtgolven vinden plaats vanaf 31 oktober 2017 t/m 27 maart 2018

Een thema is onderdeel van het programma van de werkgroep Astrofysica. Het gekozen thema wordt in meerdere sessies van één uur behandeld.

Beschrijving van het thema

Zwaartekrachtsgolven zijn zeer kleine rimpelingen in de ruimte-tijd die ontstaan door de versnelde beweging van massa in de ruimte. Door Albert Einstein werden deze voorspeld. In 2015 werden zwaartekrachtgolven voor het eerst met succes gedetecteerd. Deze ontwikkeling is het begin van een heel nieuw onderzoeksgebied in de astronomie.

Vanaf 31 oktober aanstaande zal naast de werkgroep astrofysica gedurende 5 maandelijkse dinsdagavonden het thema Zwaartekrachtsgolven worden behandeld. Hierbij wordt aandacht gegeven aan het ontstaan van zwaartekrachtsgolven, hun eigenschappen, detectiemethoden en aan lopende en toekomstige onderzoekprogramma’s. Informatie over de sessies en een literatuurlijst staan in het vervolg op deze pagina.
Leden van Triangulum ontvangen en medio oktober een e-mail; met een reply kunnen geïnteresseerden zich voor deelname aanmelden.

Forum

Speciaal voor het thema is in het forum op de website de catagorie Zwaartekrachtgolven geplaatst. Leden kunnen hieraan discussieonderwerpen toevoegen en/of reageren op de posts van andere deelnemers.

Voor diegene die onbekend zijn met de werkwijze is er een beknopte Handleiding Forum.

Paginaoverzicht
Sessies
Literatuurlijst


Sessies

SessienummerOnderwerpDatum........
31-10-2017
2 28-11-2017
30-01-2018
4
27-02-2018
<nog in te vullen>
27-03-2018

 

Literatuurlijst

Literatuurlijst